Home » » GAJI TAN SRI ROZALI RM425000 SEBULAN?

GAJI TAN SRI ROZALI RM425000 SEBULAN?

Written By LAILANATASHA on Monday, July 30, 2012 | 6:30 PM



Assisting the State Government by taking over PUAS debts to the water treatment operators amounting to RM 2.4 billion;

Rupanya Syabas "WRITE OFF" hutang kerajaan Negeri (Warga Selangor) kpd Pusat sejumlah RM 2.4 B yg terpaksa ditanggung oleh TS Rozali sbg pemegang saham utama melalui Puncak Niaga (70% share dlm Syabas)......


kalau betul la gaji TS Rozali RM 425 000.00/bulan, ini bermakna ianya akan memakan masa selama 5, 647 bulan (471 tahun) baru settle hutang itu.....ini baru simple calculation tanpa mengira "time value of money".


Ini berdasarkan Syabas skrg kerugian kerana sejak 10 tahun tiada kenaikan tariff, walaupun peruntukan ini terdapat dlm Perjanjian Konsesi utk menjamin "Return Of Investment (ROI)" paling kurang 10% yg dibenarkan EPU utk semua Projek Penswastaan..

Lain pula hal dengangn Kerajaan PR Selangor, tolong "WRITE OFF" hutang Talam (TS Chan Ah Chye) kpd Warga Selangor,i.e Orang Kaya sejumlah RM 391 M.........terror Si Khalid ni...





Operations

SYABAS is committed to deliver water supply in the highest level of quality, professionalism and prompt services to its consumers. Our prioritization is to take all avenues and possibilities that are considered as the most viable solution for consumers. With the privatization, SYABAS is responsible for the distribution of water services to over 7 million people via over 1.5 million consumer accounts that include domestic consumers, factories, commercial and industrial buildings in the State of Selangor and the Federal Territories of Kuala Lumpur and Putrajaya, of which 85% are from the domestic consumers and 15% are commercial consumers.

SYABAS operates and maintains:
 
A stretch of 24,604km water pipes that are made of mild steel, ductile iron, asbestos cement, HDPE, uPVC and cast iron ranging from 100mm to 2200mm diameter
1226 service reservoirs, tower reservoirs, and suction tanksd>
444 booster pump stations
53,878 valves ranging from 100mm to 2200mm

Our responsibilities include supplying uninterrupted quality clean water to consumers. Apart from that, SYABAS performs periodical and regular maintenance of infrastructure and water-related assets, replacing aging pipes and water meters, offers excellent customer service, provides convenient payment methods to consumers and promotes consumer awareness on water-related issues to ensure the standard quality of life is sustained. SYABAS had to carry out a number of tasks when it took over the management of water supply of the state through the privatization process, which includes:

 
Assisting the State Government by taking over PUAS debts to the water treatment operators amounting to RM 2.4 billion;
To reduce high rate of Non Revenue Water which in January 2005 stood at 42.78%;
Replacement of at least 6,000 km of old pipes that needed replacement;
Cleaning of 1,100 reservoirs;
Investigating and assisting the authorities to prosecute water theft activities amounting to 6,000 cases recorded;
Improving existing poor customer service which had resulted in the loss of confidence to lodge reports to PUAS Berhad;
Collecting and digitising of main trunks, pipes and reservoirs which were non existence when SYABAS first took over. That is why during PUAS time the replacements of old and faulty assets were like groping in the dark;
In terms of supply, there is only about 8% of water reserve left for consumers’ usage which are not all fully distributable because of the poor pipeline interconnection to demand areas;
Uncollected bills amounting to lion have to be collected.

All is done to ensure that our customers receive the level of quality that they deserve.

Share this article :

+ comments + 6 comments

Anonymous
July 31, 2012 at 12:35 PM

Mahkamah dah sahkan yang ROZALI dan SYABAS difitnah... sebabnya SYABAS tidak pernah membayar apa2 remunerasi dalam sebarang bentuk pembayaran termasuk gaji atau bonus seperti yang didakwa terhadap beliau kecuali "leave passage'...

itulah keratan akhbar yang aku nengok2 pada bulan jun 2012... aku rasa itulah seorang business man namanya.. kenapa perlu kita pertikaikan gaji beliau.. sedangkan gaji beliau bukan dari sumber itu sahaja.. syarikat oil&gas pon dia ada dan macam2 bisness dia buat. tak heran la gaji setahun boleh capai begitu..SYED MOKHTAR BUKHARI pon dpt gaji rm1.0 bilion... pelik aku tengok korang ni lah..

Anonymous
August 1, 2012 at 1:50 PM

Yg peliknya orang kita ni mana nak terima yg orang Melayu sendiri kaya? Apa nak hairankan, Robert Kuok dgn Ananda Krishnan tak nak pulak persoalkan depa. Gaji org yg dah rawat air utk kita guna hari2 pulak yang dok sibuk persoalkan kenapa? Lepas tu cakap Rozali tak kongsi kekayaan dgn rakyat. Takkan lah org tu nk buat kebaikan pun perlu dikecohkan. Nanti juak2 Pakatan ni kata menunjuk-nunjuk pulak. Sudahlah tu, seteruk2 kroni UMNO, lagi teruk kroni PKR!

August 9, 2012 at 8:57 AM

to capitalize on the very basic necessity is pure unethical. x kira air ke rumah ke. a good governance shall provide this necessity without prejudice of political beliefs. why penswastaan air, its very conflicting between the interest of making money and the people very basic need. nak penswastaan just do it with the MRT project then ull see all the investors kecut perut nak tanggung liability. buat bisnes yg confirm2 mmg ada buyer pun x boleh urus cost? alasan air kurang pun ado gak? pelek-pelek, ini Malaysia bukan saudi arabia.. TNB pun pelik juga asyik rugi.however I congratulate the PR regime for the water subsidy that really benefit the people. BN ke PR ke telagah la korang tp basic needs jgn nak capitalize sgt..show mercy and ull be shown mercy by the all Merciful.

November 23, 2012 at 12:04 PM

Why bother to hire external audit to do unnecessary audit on companies like Puncak Niaga, Syabas, etc? and create lame excuse saying that Rozali been paid up= to RM5.1million salary annually. Clearly the High Court has verified Rozali has been defame (on the salary issue) and the smart-ass Tony Pua been penalize for that. So what’s the issue now? Moreover the company has received the greatest Socrates Award from the Oxford, recognized globally on its expertise for water industries. Don’t u think it’s more than enough to deny nonsense from the opposition. Somehow people tend to forget that they’ll someday will fall from the top down until the bottom of the world. Think about it!

November 23, 2012 at 12:05 PM

Mahkamah Tinggi Jun lalu sudah sahkan isu gaji Rozali RM5.1j setahun adalah fitnah semata-mata dan Tony Pua yg memfitnahnya pun telah dikenakan denda. Jadi apa isu lagi. Terbaru, Puncak Niaga telah menerima anugerah Socrates di persidangan Oxford di London baru-baru ini yg mengiktiraf kecemerlangan syarikat dalam mengurus industry air dengan cekap dan terkesan. Apakah masih tidak cukup lagi fakta ini menidakkan dakwaan kosong pembangkang? Sudah-sudahlah memfitnah, kerana dunia ini bulat. Kejap anda di atas, dan tak mustahil anda akan di bawah pula selepas ini. Fikir-fikirkanlah….

Anonymous
January 6, 2013 at 10:36 PM

Kepada Anonymous 1 dan jimmy, memang Rozali tak dapat RM5.1j daripada Syabas, tapi mungkinkah dia dapat daripada Puncak Niaga, malah lebih lagi? Dalam laporan tahunan Puncak Niaga, salah seorang Pengarah menerima RM8.4+ juta setahun. Seorang lagi Pengarah pula mendapat RM3.7juta.

Kepada Anonymous 2, bukan dengki pasal gaji Rozali, tapi kalau dah tak buat kerja dengan betul, tak layak dia terima gaji tu.

Kepada ikaMikail, kena tengok penilaian Oxford tu dibuat atas dasar apa. Adakah dia melihat kepada apa yang sedang berlaku sekarang di Ampang dan Cheras? Berapa lama nak dibiarkan berlarutan?

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MALAYSIA KRITIS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger