Home » » PANDIKUTTI@ANAK BABI AMAT SESUAI UTK ANWAR PELIWAT JUBUR

PANDIKUTTI@ANAK BABI AMAT SESUAI UTK ANWAR PELIWAT JUBUR

Written By LAILANATASHA on Wednesday, May 11, 2011 | 4:11 PM
Kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim sedap mulut label Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai ‘Pandikutti’ atau ‘anak babi’, gelaran sama diberikan Datuk Seri Tengku Adnan Mansor kepada Ketua Pembangkang tersebut.

 Setiausaha Agung UMNO itu berpendapat, Anwar tidak tengok cermin apabila melabelkan Najib sedemikian.“Saya tidak rasa Perdana Menteri Pandikutti, dia (Anwar) Pandikutti” kata Tengku Adnan pada Isnin ketika ditanya komennya berhubung gelaran itu yang diucapkan Anwar  dalam satu majlis anjuran Malaysian Indian Vioce di Klang, Sabtu.
Cercaan itu dilaporkan oleh Free Malaysia Today pada Ahad dan mengundang kritikan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluiddin yang menyifatkan ianya suatu yang biadap dan sangat kurang ajar.

Anwar dilapor mencerca Najib demikian bagi salahkan beliau kerana isu video seks yang kini melanda dirinya.

Menurut Tengku Adnan, beliau hairan dan kecewa apabila Anwar guna perkataan itu.

“Jangan panggil orang dengan panggilan itu. Kita boleh panggil orang macam itu kalau kita rasa kita baik. Saya rasa Anwar kena lihat cermin (tengok diri sendiri),” katanya.

Beliau percaya Ketua Umum PKR itu cuba cover-up diri sendiri ekoran pelbagai masalah yang sedang dihadapi terutama kes liwat dan dakwaan terbabit video seks.

Menurut Tengku Adnan, “Anwar kena ingat jika dia tunjuk satu jari pada orang lain, empat lagi tunjuk  diri sendiri,”

“Dia ingat nak tunjuk ke lima-lima jari pada orang, dia ingat dia baik..salah,..kita tahu siapa lebih baik,” sindirnya lagi.

Ditanya sama ada UMNO akan meminta Anwar memohon maaf kerana memanggil  Perdana Menteri dengan gelaran itu, Tengku Adnan berkata, “ tidak perlu minta maaf pada orang gila,”
 
Tengku Adnan berkata, beliau memang tidak bersetuju cara Anwar cakap bukan-bukan pada orang tertentu termasuk memburukkan Datin Seri Rosmah Mansor.
Katanya, pemimpin UMNO juga boleh berbuat demikian tetapi mereka bukan gila

Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MALAYSIA KRITIS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger