Home » » NIK AZIZ MEMBINA EMPAYAR PELACURAN DI KELANTAN DALAM DIAM

NIK AZIZ MEMBINA EMPAYAR PELACURAN DI KELANTAN DALAM DIAM

Written By LAILANATASHA on Monday, February 14, 2011 | 9:06 PM

Jalan Hamzah, bersebelahan dengan KB Mall dan 500 meter dari Pejabat Menteri Besar Kelantan, merupakan kawasan elit dengan perumahan orang-orang Cina.


Selepas Maghrib, beberapa perempuan bertudung akan berada di sini. Hampiri mereka dan anda akan dibawa ke rumah pelacuran di Kg Limau Manis untuk aktiviti seks.


Di lorong ini, ‘pengawal keselamatan’  bermotosikal akan memerhati orang luar yang keluar masuk sambil menjaga keselamatan beberapa orang pelacur bertudung yang berdiri di sini


Ini merupakan laluan ketiga ke kawasan perumahan Tmn Limau Manis, jalan utama ke pusat maksiat, juga di kawal oleh lelaki bermotorsikal.


Pondok Polis Taman Limau Manis, pada waktu malam, anda boleh melihat seorang dua pelacur perempuan atau pondan berdiri di sini.


Lorong menuju ke Kg Limau Manis, dalam 100 meter dari jalan utama Taman Limau Manis. Beberapa orang bapa ayam dan pelacur akan berdiri di sini pada waktu malam berhadapan dengan beberapa barisan rumah di perumahan itu.


Dua premis, di kiri dan kanan adalah tempat sarang pelacuran dan perjudian. Wanita yang sedang berjalan adalah salah seorang pelacur yang berdiri ditepi jalan pada malam operasi kami.


Bahagian belakang salah sebuah premis pelacuran. Lihat tiang gol tempat budak-budak bermain. Bagaimana aktiviti ini boleh berlaku di tempat sedemikian?
Sebuah rumah putih dua tingkat di sebelah rumah kayu yang menjadi salah satu tempat pelacuran. Tidak pernahkah laporan di buat kepada pihak berkuasa?


Dua orang lelaki berjalan meninggalkan rumah tersebut. Tidak dapat dipastikan adakah mereka pekerja di situ atau tempat itu juga merupakan sarang panagihan dadah,


Aktiviti harian di siang hari. Kiri dan kanan adalah bangunan yang digunakan untuk pelanggan melepaskan nafsu mereka.


Perhatikan beberapa lelaki yang duduk di atas tangga di rumah sebelah kanan foto. Mereka adalah diantara beberapa orang yang bertugas di premis ini.

Premis perniagaan Chua and Chu


Dari jalan utama bersebelahan KB Mall, anda akan lihat beberapa perempuan bertudung dan pondan berdiri di dalam gelap menanti pelanggan


Di hadapan lorong masuk ke sarang pelacuran. Dua Pelacur sedang berdiri. Lihat Hotel Tune di belakang. Pelacur juga menyarankan sewaan dibilik hotel itu bagi pelanggan yang mahukan keselesaan.


“MPKB tak kacau,” tanya saya kepada Jai, bapak ayam di situ.
“MPKB tak kacau, dia saing-saing belako, boh dia pun ada mari jugok, dia kawal semua,” kata Jai memaklumkan saya bahawa ada pihak di MPKB berkawan dengan pemilik premis pelacuran di sini mengakibatkan pusat itu tidak diserbu oleh MPKB Bandaraya Islam.
“MPKB mari mintok pitih?” tanya saya kepada Jai lagi.
“Dok, dia mari main lah…. ramai mari main… orang pakai kopiah pun mari sini juga…” kata Jai lagi yang antara lainnya menjelaskan bahawa beberapa orang dari Majlis Perbandaran itu adalah pelanggan premis pelacuran itu.Mereka sungguh selesa walaupun melihat saya memegang kamera dan merakamkan perbualan kami. Ini menunjukkan mereka benar-benar yakin sistem yang sedia ada tidak akan dapat digugat oleh sebarang pendedahan jika berlaku.
Jai dan beberapa bapak ayam yang berlegar-legar di tepi jalan di Taman Limau Manis berdekatan Jalan Hamzah, itu bersenjatakan pisau rambo yag terselit di belakang pinggang mereka. Manakala mereka yang mengawal premis itu disyaki memiliki senjata api. Aktiviti mereka bagaimanapun di buat secara terbuka.


Di zaman pemerintahan PAS di bawah Dato’ Asri Haji Muda dan beberapa Menteri Besar lain, Jalan Hamzah memang sudah terkenal dengan aktiviti pelacuran dan apa yang di panggil Kopi & Korek. Tetapi apabila BN mengambil alih Kelantan pada 1978, Tan Sri Mohammed Yaccob telah menutup tempat berkenaan tetapi BN membenarkan operasi pusat hiburan berlesen, yang antara lain turut menawarkan perkhidmatan seks secara ‘underground’.
Apabila Nik Aziz menerajui pemerintahan ulama di Kelantan, beliau berbangga dengan mendakwa PAS berjaya menghapuskan aktiviti pelacuran di dalam manifesto-manifestonya.
Pusat pelacuran di Kampung Limau Manis ini tidak lebih 100 meter dari kediaman Taman Limau Manis. Ia juga tidak sampai 200 meter dari kediaman dan premis perniagaan sahabat baik Nik Aziz bernama Kenny Chua. Serta tidak lebih 500 meter dari Kompleks SUK yang menempatkan pejabat Menteri Besar Kelantan.
Mustahil Kenny Chua dan penduduk di situ tidak menyedari aktiviti yang sudah berlarutan sekian lama ini. Mungkin Kenny Chua tidak berani berbisik hal ini kepada MB setiap kali beliau menanti di SUK untuk mengangkat briefcase MB dan mengiringi MB ke kereta.


Jika di tepi jalan utama pelacur memakai tudung, di lorong masuk ke premis mereka, mereka lebih ‘daring’ berpakaian bahkan tiada masalah berkongsi cerita dan sejarah dengan kami sewaktu kami menanti ejen Johnson yang masuk ke dalam sarang pelacuran.

Menurut ejen kami yang masuk ke dalam premis tersebut, selain daripada pelacur perempuan dan pondan, premis itu juga menawarkan aktiviti perjudian.
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MALAYSIA KRITIS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger