Home » » DAP TANAM BENCI MELAMPAU PENGANUT KRISTIAN TERHADAP KERAJAAN

DAP TANAM BENCI MELAMPAU PENGANUT KRISTIAN TERHADAP KERAJAAN

Written By LAILANATASHA on Wednesday, January 23, 2013 | 4:35 PM


perang salib
DAP sedang berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan Kalimah Allah dapat digunakan di dalam bible bagi tujuan memesongkan akidah bangsa Melayu yang tidak begitu teguh pendidikan dan pendirian Islamnya.  Kita sudah amat maklum bahawa setiap manusia akan menghadapi dugaan didalam kehidupan. Maka Kristian di bawah DAP telah mengatur langkah untuk mempergunakan sepenuhnya kesengsaraan umat Islam untuk mengubah agama kepada kristian. Sekiranya Kalimah Allah dapat dipergunakan sepenuhnya didalam bible maka proses ini akan dapat dijalankan dengan lebih mudah.

Damansara Utama Methodist Church (DUMC) memiliki bangunan serbaguna di Seksyen 13, Petaling Jaya.  Gereja ini juga  yang mengedarkan makanan tengahari secara percuma kepada penghantar surat (mat despatch). Malahan kawasan Petaling Jaya juga merupakan tempat berkumpulnya golongan berfahaman Islam Liberal seperti Sister In Islam (SIS) dan golongan anti-hadis.  Pihak penganjur dan Damansara Utama Methodist Church (DUMC) kerap berdalih, sekejap mengatakan bahawa itu adalah gereja dan kemudiannya mengatakan ia hanya satu pusat komuniti sahaja. Tambahan pula, setelah semakan dibuat dengan MPPJ, didapati TIADA GEREJA di seksyen itu!! Ini bermaksud DUMC boleh dikatakan sebagai ‘gereja hantu’.

Insiden serbuan ke atas DUMC juga merupakan bukti bahawa pakatan haram terutamanya PAS sanggup menjual dan melacurkan Islam tanpa segan silu. Pemeriksaan itu dilakukan selepas JAIS memperoleh bukti wujudnya percubaan memurtadkan umat Islam di negeri ini pada majlis berkenaan. Maklumat yang diterima mengatakan terdapat kehadiran orang Islam pada majlis berbuka puasa di gereja berkenaan. “Terdapat seramai 12 orang Islam telah menghadiri majlis tersebut namun iada serbuan dan tiada tangkapan dibuat. “Sebaliknya pemeriksaan dilakukan hanya selepas rundingan dengan pihak penganjur diadakan,” kata Dr Hasan Beliau mengulas serbuan oleh polis dan penguatkuasa JAIS selepas dikatakan mendapat laporan bahawa terdapat usaha memurtadkan umat Islam pada majlis makan malam di gereja berkenaan.Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah 1995.Katanya, seksyen itu memperuntukan mereka yang menghina Islam atau menyebabkan agama itu dipandang hina; mempersendakan, mengajuk-ajuk atau mencemuh amalan atau upacara yang berhubungan dengan agama Islam adalah melakukan suatu kesalahan.

“Mereka yang disabitkan kesalahan itu boleh didenda tidak melebihi lima ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.”Semua 12 mereka telah diarah untuk menghadirkan diri di bahagian penguakuasaan Jais untuk siasatan lanjut,” jelasnya. Dalam pada itu, Hasan menjelaskan anggota penguat kuasa JAIS bersama anggota polis telah menjalankan pemeriksaan di bangunan gereja itu walaupun cuba dihalang oleh pihak penganjur. “Penganjur utama yang dipercayai beragama Islam telah berunding selama hampir satu jam bersama ketua operasi agar pemeriksaan ke atas tempat dan individu tidak dilakukan sehingga majlis tersebut selesai,” katanya. Beliau berkata pada majlis itu juga pihaknya dimaklumkan perkataan “Quran” dan “pray” diselitkan pada ucapan di majlis itu.“Setelah majlis hampir tamat, pasukan penguatkuasa dan anggota polis telah membuat pemeriksaan meskipun terdapat cubaan bagi menghalang pemeriksaan dan melupuskan bahan bukti.“Pegawai penguat kuasa JAIS dan polis mendapati ada percubaan di kalangan peserta untuk melarikan diri melalui pintu belakang premis tetapi berjaya dihalang,” katanya. Insiden ini telah membuka mata ramai umat Islam namun ianya gagal membuka mata penganut PAS kerana mereka telah ditutup hijab mata hatinya untuk melihat kebenaran.

Diberitakan satu lagi bangunan baru lapan tingkat yang bernilai RM50 juta telah mula dibina oleh gereja itu pada bulan lepas dan akan siap Februari tahun depan.
Gambaran Dream Center DUMC Fasa 2
Dream Centre (Fasa 2) akan mempunyai auditorium yang boleh mendudukkan seribu orang penonton serta dua buah dewan masing-masing boleh memuat 500 kerusi. DUMC juga bercadang memperbanyakkan jumlah bilik latihan berbanding yang dimiliki Dream Centre pada masa kini.
Selain itu, Dream Centre yang baru ini akan menyediakan perpustakaan, kafeteria dan bilik senaman (gym). Butir boleh diperolehi di http://dumc.my/news/dream-centre-phase-two
Dewan-dewan sembahyang DUMC yang sedia ada pun kelihatan amat canggih, seperti yang ada di Gereja City Harvest. Lihat gambar-gambar.
DUMC2
DUMC3
DUMC1

Malah K.L. Chan, iaitu pengarang Selangor Times, ghairah mentweet tentang kemudahan DUMC yang begitu hebat sekali – “awesome worship team n sound system — concert quality!” (screenshot bawah).
Nyata bahawa pihak evangelis menguasai media bahasa Inggeris dengan secara menyeluruh.
KLchanDreamCentre

Selain itu DUMC juga bijak menggunakan media sosial seperti Facebook dan Twitter.
Evangelis Yeo Bee Yin, iaitu juru runding bagi kempen ICT pilihanraya DAP, ada kaitan dengan DUMC – lihat pautan Facebook tentangnya yang dibuat oleh pastor kanan DUMC.
YeoBeeYinDUMC2
Gambar Yeo Bee Yin, seorang penceramah evangelis DAP

Seperti Subang Rally, DUMC juga bercita-cita untuk memenangi Kuala Lumpur bagi Yesus – “How do we win our city for Jesus?” (screenshot laman Facebook DUMC, bawah).
Di samping strategi-strategi yang disusun rapi untuk “menakluk ibukota”, DUMC juga mempunyai “cell group”, yakni kumpulan dakwah, yang menggunakan bahasa pengantar bahasa Melayu dalam menjalankan kegiatan mereka.
WinKLforJesus
WinKLforJesus2
DUMCmalayCells
Perancangan rapi telah disusun oleh DAP untuk menguasai Malaysia dengan mempergunakan penganut agama kristian sepertimana yang telah dilakukan oleh PAS. Kononnya atas nama jihad yang telah memesongkan banyak akidah umat Islam dan menyebabkan pertumpahan darah seperti MAMALi dan sebagainya.  Modus operandi yang DAP gunapakai adalah seperti modus operandi PAS iaitu menanam kebencian yang melampau dalam sanubari penganut Kristian terhadap kerajaan supaya mudah bagi mereka untuk meraih sokongan rancangan jahat mereka itu.  Dengan ini saya memohon pihak yang bertanggungjawab memantau gereja di Malaysia yang sedang menjalankan aktiviti hasutan melampau mereka.

Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MALAYSIA KRITIS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger