Home » » DAP CUBA KELENTONG RAKYAT - HARGA MINYAK RON95 DIPUTAR BELITKAN SEDANGKAN KERAJAAN TAMBAH SUBSIDI LAGI UTK RON95

DAP CUBA KELENTONG RAKYAT - HARGA MINYAK RON95 DIPUTAR BELITKAN SEDANGKAN KERAJAAN TAMBAH SUBSIDI LAGI UTK RON95

Written By LAILANATASHA on Tuesday, April 12, 2011 | 3:15 PMDap makin tertekan untuk meraih sokongan pengundi bumiputra, walau pun setiap kali ceramah mereka ribuan yang hadir, tapi ribuan yang hadir tu adalah bangsa cina, melayu, melanau, iban dan kaum bumiputra lain tak kebulur nak dengar ceramah mereka.

Mereka sedar, kalau setakat cina je yang datang ceramah mereka, negeri sarawak tak boleh mereka jajah, jadi dap perlu cari satu isu yang boleh naikan kemarahan seluruh rakyat sarawak, jadi digunakanlah isu minyak.

Kata dap, minyak ron 95 dan diesel telah naik harga di sarawak sahaja, di negeri lain tak naik, tak ke bodoh isu yang di bawak oleh dap tu. semua orang tahu, kerajaan tak bercadang nak naikkan harga minyak ron 95 dan diesel, malah kerajaan sanggup menambah lagi subsidi dan penambahbaikan minyak ron 95.

Dap sanggup menipu rakyat dengan mengatakan minyak naik dan cerita ini di sebarkan oleh mereka di kawasan luar bandar, kawasan yang tidak ada akses internet, tujuannya untuk menimbulkan rasa kemarahan dan keliru rakyat.
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MALAYSIA KRITIS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger